A weboldal helyes működéséhez engedélyezze böngészőjében a javascriptet!

Magyar Katolikus Rádió - Mosonmagyaróváron a FM99,7Mhz-en (VIDEOVAL)

2021. június 16. (szerda) 8:13

Magyar Katolikus RádióGyőri és mosonmagyaróvári frekvenciákkal bővült a Magyar Katolikus Rádió vételkörzete, így júniustól a két város körzetében is fogható a rádió műsora. Június 15-én erről tájékoztatta a sajtó képviselőit Radetzky András a Katolikus Rádió vezérigazgató-helyettese.

 https://www.youtube.com/embed/51wREwsdQVM

 

Ez a rádió – ahogyan azt a szlogenje is megfogalmazza – valóban örömhírt szeretne hirdetni. A társadalmi, a kulturális és a lelkiélet területén egyaránt igyekszik megismertetni azokat az értékeket, melyeket a Katolikus Egyház képvisel. A katolikus rádió nem egy rámenős rádió, tiszteli a másik ember véleményét, sokoldalúan mutatja be a körülöttünk zajló eseményeket. Műsorai minden emberhez szólnak, erősítik a személyiséget és a közösségeket is. "A Magyar Katolikus Rádió mindeddig nem kapott országos kiterjedésű frekvenciát, annak ellenére, hogy az általa képviselt értékrendnek lenne létjogosultsága arra, hogy az egész országban szóljon" – mutatott rá Veres András püspök. Erre azért is szükség lenne, mert nem csak a vallásos emberek hallgatják a műsorát. "Kívánom, hogy a katolikus rádió érezze otthon magát Győrött" – zárta beszédét Veres András megyéspüspök, az MKPK elnöke.

 

Radetzky András vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy nemrég a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa több frekvenciapályázaton is nyertesként hirdette ki a Katolikus Rádiót. "Az elmúlt közel egy évben öt új frekvenciát sikerült elnyernünk, ebből kettőn már hallható is a műsorunk. Tavaly október óta Cecén és környékén is fogható az adásunk, a Pápán elnyert frekvenciát pedig az év elején vettük használatba. Győrött és Mosonmagyaróváron is jelen leszünk, ezzel 25-re emelve az aktív, földfelszíni frekvenciáink számát."


A rádió jelenleg 22 analóg FM frekvencián hallható, vételkörzetében mintegy 3,5 millió ember él, napi hallgatottsága meghaladja a 170.000 főt. Legnépszerűbb műsorai már podcast formában is elérhetőek. Népszerű a Magyar Katolikus Rádió hivatalos mobiltelefon-alkalmazása is, hiszen több ezer ember ezen keresztül hallgatja a műsort. Az alkalmazás segítségével földrajzi korlátok nélkül, bárhol, bármikor hallgatható az élő műsor, böngészhető az archívum, olvashatóak a hírek, és számos tematikus zenei csatorna kínálatából is választhatnak a hallgatók. Az alkalmazás Android és iOS rendszereken egyaránt használható.



Júniustól a Magyar Katolikus Rádió Győrött a 96,4MHz, Mosonmagyaróváron a 99,7MHz-en fogható. A rádió telefonos applikációja ITT tölthető le; egyes műsorai hallgathatók a Spotify és az Apple Podcasts oldalain is, illetve podcast alkalmazásokban, ahol értesítés kérhető az új epizódokról. 

 

Forrás: www.gyor.egyhazmegye.hu